Церемония по връчване на приза за 2010 г.


На 29.03.2011 г. на тържествена церемония в Метрополитън Хотел София „ФОНДАЦИЯ ЗА ПРОЗРАЧНИ РЕГЛАМЕНТИ” връчи за трета поредна година своя приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в четири категории. Церемонията се проведе под мотото „Прозрачни и достъпни администрации в Европа 2020”.

По празничния килим под аплодисментите на присъстващите областни управители, кметове и много гости преминаха както носителите на миналогодишните награди, така и новите носители на приза. С цел осъществяване на приемственост и спортсменско съревнование новите носителите на приза получиха великолепните статуетки, изработени от скулптора Райнис Гелов, от ръцете на миналогодишните победители:

·          Областна администрация Варна – в категория „Най-прозрачна областна администрация” запази статуетката от миналата година – сериозна заявка за запазване на статуетката завинаги (съгласно Регламента на конкурса ако дадена администрация спечели статуетката в дадена категория 3 поредни години, тя остава нейно притежание завинаги);

·          Общинска администрация Бургас – в категория „Най-прозрачна общинска администрация” получи статуетката от Общинска администрация Добрич, която тази година отстъпи на второ място с минимална разлика;

·          Областна администрация Търговище – в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” получи статуетката от Областна администрация Смолян след двумесечна оспорвана борба с Областна администрация Велико Търново, която остана втора в категорията след вота на гражданите;

·          Общинска администрация Стара Загора – в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” получи статуетката от миналогодишния носител Общинска администрация Козлодуй.

Класирането в категории „Най-прозрачна областна администрация” и „Най-прозрачна общинска администрация” бе извършено от комисия с председател Васко Райчев (председател на „Делойт България”) и членове: Благой Станчев (парламентарен секретар на НСОРБ), Мария Игова (управител на „Агенция Еврика”), Петър Стоянов (председател на УС на „Българска асоциация на микропредприятията”), Славея Христова (зам.-председател на УС на сдружение „Болкан Асист”), Илияна Денкова (КНСБ), Даниела Кисьова (репортер в програма „Хоризонт” на БНР).

Вотът на гражданите в гласуването на интернет страницата на „Фондация за прозрачни регламенти” (www.ftr-bg.org) определи носителите на приза в категориите за най-добра практика на партньорство с гражданското общество.

Поздравителен адрес - изтегли »

Програма - изтегли »

Церемония Церемония Церемония Церемония Церемония Церемония Церемония Церемония Церемония Церемония
Европейски съюз Европейски социален фонд Този сайт е изграден по проект 08-12-118-C/27.08.08 по ОПАК, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ. Изложените в него възгледи са на „Фондация за прозрачни регламенти” и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.