Носители на Приз 2014

16.07.2015г.


На 14.07.2015 г. на тържествена церемония в х-л "Рамада София" за седма поредна година бяха връчени Годишните призове на "Фондация за прозрачни регламенти".
Специални гости на церемонията бяха г-жа Елица Николова, икономически секретар на Президента на Република България и г-н Иван Аспарухов, зам.-министър на МРРБ.
„Основата на успеха е изграждането на качествена администрация, а прозрачността е един от стълбовете на доброто и демократично управление, залегнал в Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво.“ Това сподели заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов по време на церемония за връчване на Годишния приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации. 

Той поздрави организаторите за упоритостта да присъждат наградата за седми пореден път. „В окото, вградено в статуетката от нейния автор, има голяма символика. Този „поглед“ е задължаващ за всяка администрация, която има честта да съхранява наградата. Призът за прозрачност и партньорство е в унисон с друга утвърдена вече награда – Етикета за иновации и добро управление на местно ниво“ допълни още заместник-министърът. 

Той връчи наградата на победителя в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” на община Русе.
Евгени Чачев, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, който е член на оценяващата комисия, връчи наградите за второ и трето място в категория „Най-прозрачна областна администрация”. „За да изпълни своя дълг, администрацията трябва да бъде открита и по-близо до хората. Без прозрачност няма добро управление“, подчерта Чачев.

Призът е учреден през 2008 г. от „Фондация за прозрачни регламенти“ в изпълнение на четвъртия принцип от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Наградата е преходна и се връчва за постижения на администрациите през изминалата календарна година в четири категории: най-прозрачна областна администрация, най-прозрачна общинска администрация, най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество и най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество.

Победител сред областните администрации и в двете категории стана Областна администрация Монтана, а сред общините, съответно Бургас и Русе.

Повече информация и снимки от събитието ще откриете в секция "Приз".

 
Носители на Приз 2014 Носители на Приз 2014 Носители на Приз 2014 Носители на Приз 2014
Европейски съюз Европейски социален фонд Този сайт е изграден по проект 08-12-118-C/27.08.08 по ОПАК, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ. Изложените в него възгледи са на „Фондация за прозрачни регламенти” и по никакъв начин не отразяват официалната позиция на Европейския съюз.