Протести от нов вид - какво да се прави ???()
пуснато на 14:50:20\20-06-13 г.
Регистриран на : 20-06-13
Брой мнения : 4
Ранг : user
Име : Русанов
Русанов
Протести от нов вид - какво да се прави ???
Този път протестират предимно интелигентни и работещи хора. Отговорни граждани.
Преди оставката на Правителството, Парламентът трябва задължително да приеме нов изборен КОДЕКС с нови правила и регламентирани процедури, в това число:
- Задължително гласуване !!! Който не гласува - глоба от 50 лева. Така, както е в най-старата демокрация в света - Гръцката !!!
- Регистриране на всички избиратели и издаване на Избирателен картон-книжка-свидетелство за това, включително и по електронен път !!!
- Праг за влизане на партии в Парламента - 2% !!!
- Мандатност – максимум ДВА изборни мандата за народни представители и Президент / Вицепрезидент;
- Гласуване по Интернет, за да се облекчи процеса, след индивидуална регистрация на всеки гласоподавател, получаване на изборен код и лимит за всеки компютър;
- Българите в чужбина - гласуване за Президент и НС, но не и на местни избори !!!
- Отпадане на финансирането на партиите за всеки подаден глас !!! Най-много това да е символично - по 1 лев за глас !!!
- Назначаване на Постоянни изборни комисии, състоящи се от не-партийни квоти !!!
Пламен Орешарски се изложи много, особено с избора на Пеевски. Кадрите наистина имат решаващо значение и могат да провалят всеки. Жалко за демократа Орешарски, който беше прегазен и унизен от слугата Орешарски - слуга на червената мафия от БСП-ДС !!! За втори път финансиста Орешарски пропада необяснимо, според мен, морално като човек и политик. А може би и обяснимо, знае ли човек......
ВАЖНО : Протестиращите да се пазят от метастазите на комунистическата мафия : БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака и НФСБ. Там са все ченгета, комунисти, национални предатели комунета, наемници и пазвантини на червените барони и капиталисти !!! И петте партии са от едно червено котило - това на БКП-ДС !!
 

Powered by BIAnet v1.0 BETA © 2008
Copyright © 2008 | BIAnet | All Rights Reserved